Neuro Linguïstisch Programmeren

Is dit jouw droomscenario?

Op je werk maak je gemakkelijk contact met anderen. Je hebt inzicht in je eigen communicatie en kent je valkuilen. Hierdoor weet je hoe je mensen kunt benaderen op een manier die voor jullie beiden goed werkt. Je weet wat er in je omgaat, waar je voor staat en hoe je dit op een effectieve manier overbrengt, niet alleen in taal maar ook in non-verbale communicatie.

Espressomachine
Espressomachine

Neuro Liguïstisch Programmeren

NLP is een communicatiemodel dat helpt om meer grip te krijgen op je innerlijke processen en hoe je deze omzet in gedrag. Het helpt je om effectiever met andere mensen te communiceren.

ExpressieCoaching biedt NLP aan op een manier die je inzicht geeft in je eigen communicatie en gedrag, en tools biedt die je direct kunt toepassen in je dagelijkse leven. 

Wat betekent NLP?

Neuro: hoe je hersenen omgaan met alle informatie die je binnenkrijgt (via horen, voelen, etc.).
Linguïstisch: hoe je verbaal en non-verbaal (met lichaamstaal) communiceert.
Programmeren: hoe we aangeleerde communicatie- en gedragspatronen kunnen veranderen.

Het principe van NLP is als volgt: we leven allemaal in dezelfde wereld, alleen de manier waarop we die wereld waarnemen is niet gelijk. We bouwen gedurende ons leven allemaal een eigen versie, ofwel ‘model’, van de wereld. Dit bepaalt hoe je gebeurtenissen interpreteert en hoe je hierop reageert.

Met NLP verander je dus niet de wereld, maar wel jouw waarneming van de wereld. Hierdoor kun je negatieve ervaringen omzetten naar positieve ervaringen, en zie je hoe jouw gedrag invloed heeft op jezelf en anderen.

Mogelijke trajecten

Weet je nog niet zeker of NLP wat voor jou is? Start dan met de introductieworkshop waarin je meer leert over wat het is en wat je ermee kan. Je gaat direct aan de slag en gaat naar huis met nieuwe inzichten en praktische tips. De introductieworkshop duurt 2,5 uur.

Wil je dieper ingaan op NLP, kies dan voor een groepstraining van 10 dagdelen waarin je alle basistechnieken leert. Deze kun je zowel zakelijk als privé inzetten. Bij deze training is ook een individuele coachingssessie van een uur inbegrepen, waarin we werken aan je persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Het is ook mogelijk om deze trainingen als incompany training op maat te volgen.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een erkende en volledige NLP Practitioner of NLP Master Practitioner opleiding?
Dan is dit ook een optie.

Neem contact op over de mogelijkheden, dan kijken we samen naar wat het beste aansluit bij jouw wensen.

Boek je oriëntatiegesprek

Neem contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek over NLP.

Denken in Mogelijkheden

De huidige tijd vraagt incasseringsvermogen, flexibiliteit, creativiteit en innovatie om je aan te passen en zo goed mogelijk gebruik te maken van veranderde omstandigheden. Juist nu helpt het als je kan denken in mogelijkheden. Iets wat sommigen van nature makkelijk afgaat en waar anderen soms in geblokkeerd zijn om diverse redenen.

Denken in Mogelijkheden is een workshop van 2 dagdelen over creativiteit en over het op gang brengen van een creatief denkproces. Door in een breder perspectief te leren kijken en denken vergroot je je eigen mogelijkheden. De workshop is gericht op ervaringsgericht leren.en.